Ιατρική Ομάδα 2019-03-14T12:42:14+00:00

Η Ίασις είναι μια επιστημονική ομάδα που αποτελείται από Καρδιοχειρουργούς και Θωρακοχειρουργούς με πολυετή πείρα σε καταξιωμένα κέντρα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης όπως η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία. Δραστηριοποιείται σε όλο το αντικείμενο της Χειρουργικής του Θώρακα είτε αφορά :

α) Καρδιοχειρουργική , διενεργώντας όλο το φάσμα της χειρουργικής των καρδιοπαθειών των ενηλίκων, είτε στην

β) Θωρακοχειρουργική, η οποία έχει ως αντικείμενο την άσκηση της χειρουργικής στα ενδοθωρακικά όργανα και στο χώρο του μεσοθωρακίου εκτός της καρδιάς.

Γίνεται κατανοητό ότι οι πνεύμονες, η καρδιά, ο οισοφάγος, το διάφραγμα, τα μεγάλα αγγεία και η τραχεία είναι οι «στόχοι» για τα χειρουργεία της ομάδας μας. Πληθώρα κακοήθων αλλά και καλοηθών παθήσεων μπορούν να διαγνωστούν, να αντιμετωπιστούν και κυρίως να θεραπευτούν αν προσέλθουν εγκαίρως στο χειρουργείο. Είναι αυτονόητο ότι για την πλήρη υποστήριξη όλων των περιστατικών η ίασις αφενός μεν στηρίζεται σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο, αφετέρου δε στελεχώνεται από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων όπως:

  • Επεμβατικούς καρδιολόγους, οι οποίοι διενεργούν όλο το φάσμα της επεμβατικής καρδιολογίας και αρρυθμιολογίας
  • Αναισθησιολόγους, ειδικευμένους στην καρδιο-θωρακο αναισθησία
  • Εντατικολόγους, με πολυετή εμπειρία σε καρδιο-θωρακο χειρουργημένους ασθενείς
  • Επεμβατικούς ακτινολόγους, για διαδερμικές βιοψίες όγκων με καθοδήγηση αξονικού τομογράφου ή υπερήχων πνευμονολόγους, οι οποίοι διενεργούν βρογχοσκοπήσεις για τη λήψη βιοψιών, σπιρομέτρηση, πνευμονολογικό έλεγχο, και εργοσπιρομετρία
  • Ογκολόγους, για τις ακτινο- και χημειοθεραπείες των ασθενών
  • Παθολογοανατόμους, εξειδικευμένους στους όγκους των πνευμόνων του υπεζωκότα και του θωρακικού τοιχώματος

Οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε την δυνατότητα για την 24ωρη κάλυψη όλων των περιστατικών ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ

ΜΠΑΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ιατρός

Γεννήθηκα το 1960 στη Κατερίνη, όπου ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με βαθμό «Λίαν Καλώς». Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ξεκίνησα το 1988 την ειδικότητα της Χειρουργικής Θώρακα λαμβάνοντας τον τίτλο από την Πανεπιστημιακή Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μετά την ολοκλήρωση της Υπηρεσίας Υπαίθρου εργάζομαι από το 1997 στον ιδιωτικό τομέα στις κλινικές της Θεσσαλονίκης «Αγ.Λουκάς» και «Βιοκλινική» στην οποία είμαι Διευθυντής του Θωρακοχειρουργικού τμήματος. Ασχολούμαι ιδιαίτερα με τις σύγχρονες τεχνικές στην αντιμετώπιση των καρδιοχειρουργικών περιστατικών όπως η πάλλουσα καρδιά (off pump), οι επιδιορθώσεις (repair) των βαλβίδων και οι επανεγχειρήσεις, καθώς επίσης και με σύγχρονες τεχνικές(VATS) στην Θωρακοχειρουργική για τις παθήσεις των πνευμόνων. Υπάρχουν ανακοινώσεις μου σε διεθνή περιοδικά και συμμετέχω σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Email: mpakas@iasis-cts.gr Phone: +30 6944 253 440

ΑΡΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Ιατρός

Γεννήθηκα το 1965 στην Αλεξανδρούπολη, όπου ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου. Το 1994 αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με βαθμό «Λίαν Καλώς». Μετά την ολοκλήρωση των Στρατιωτικών υποχρεώσεων και της Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Ν. Ξάνθης ξεκίνησα το 1997 την ειδικότητα της Χειρουργικής Θώρακα την οποία ολοκλήρωσα το 2005. Από τότε εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα αποκτώντας εμπειρία στις σύγχρονες τεχνικές στην αντιμετώπιση των καρδιοχειρουργικών περιστατικών (πάλλουσα καρδιά, επιδιορθώσεις βαλβίδων κτλ) και την Θωρακοσκοπική τεχνική (VATS) στις παθήσεις των πνευμόνων. Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοχειρουργών και Θωρακοχειρουργών. Στα πλαίσια της μετεκπαίδευσή μου συμμετείχα σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια ή workshops. Στις δραστηριότητές μου περιλαμβάνεται η συγγραφή ανακοινώσεων σε περιοδικά και η συμμετοχή μου με ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Email: arikas@iasis-cts.gr Phone: +30 6977 081 250

ΚΟΛΕΤΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αναισθησιολόγος

Γεννήθηκα το 1974 στην Θεσσαλονίκη όπου και ολοκλήρωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου. Το ίδιο έτος εισήχθηκα στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ και αποφοίτησα το 1999 (με βαθμό “λίαν καλώς”). Στην συνέχεια εκπλήρωσα την υπηρεσία Υπαίθρου στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Μετά το πέρας της στρατιωτικής μου θητείας ξεκίνησα και ολοκλήρωσα την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το 2007. ´Εκτοτε και αφού εργάστηκα για 6 μήνες στην Κεντρική Κλινική του ομίλου EUROMEDICA, εργάζομαι αποκλειστικά στην ιδιωτική κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”. Καλύπτω αναισθησιολογικά όλο το φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων στην κλινική, δίνοντας έμφαση στην καρδιοχειρουργική και θωρακοχειρουργική αναισθησία. Ασχολούμαι με την διοισοφάγειο υπερηχογραφία στα πλαίσια του χειρουργείου. Το 2012 ανακηρύχτηκα διδάκτορας από το ΑΠΘ με βαθμό “άριστα”, λέγοντας τον όρκο της αναγόρευσης. Έχω δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια. Είμαι πτυχιούχος της Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας. Στον ελευθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τον αθλητισμό (Βόλλευ, squash, wind surfing), με την φυσική (9ος στον πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής το 1992) και με τα μαθηματικά. Είμαι παντρεμένος και έχω 2 παιδιά.

ΣΟΦΙΑ Ι. ΜΠΑΚΑ MD, MSc, PhD.

Ιατρός

Γεννήθηκα στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς. Το 1993 αποφοίτησα από την Ιατρική Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της Υπηρεσίας Υπαίθρου, ξεκίνησα το 1995 την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας την οποία ολοκλήρωσα το 2001 λαμβάνοντας τον τίτλο από την Β’ Πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Πέτυχα με εξετάσεις, Υποτροφία του ΙΚΥ, στην Ογκολογία. Από το 2001 εργάστηκα στην Αγγλία στο Ογκολογικό κέντρο Christie του Μάντσεστερ όπου παρέμεινα για 6 χρόνια. Κατά την παραμονή μου στην Αγγλία, το 2002 απέκτησα Master στην Ογκολογία από το Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ και Master στην Διοίκηση υπηρεσιών Υγείας από Πανεπιστήμιο Manchester, το 2006. To 2005 απέκτησα την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ογκολογίας, με εξετάσεις. Το 2004 ανακηρύχθηκα Διδάκτορας του ΑΠΘ παρουσιάζοντας τη Διδακτορική Διατριβή μου με θέμα τον καρκίνο του πνεύμονα. Το 2006 έλαβα τον τίτλο του Consultant Ογκολογίας (UK). Κατά το χρονικό διάστημα 2001 μέχρι τώρα, έχω συμμετάσχει σαν ερευνήτρια και συν-ερευνήτρια σε 65 ερευνητικές μελέτες φάσης Ι, ΙΙ και ΙΙΙ. Τα τελευταία χρόνια έχω διατελέσει κριτικός εργασιών σε 6 ιατρικά – ογκολογικά περιοδικά και έχω συμμετάσχει στο Editorial Board του περιοδικού The Open Medicinal Chemistry Journal). Συμμετέχω σε πολλές παγκόσμιες ογκολογικές Ομάδες που ασχολούνται με την έρευνα του καρκίνου (ASCO, ESMO), και είμαι μέλος της ομάδας Cochrane Database. Συμμετείχα σε συγγραφή 3 ογκολογικών συγγραμμάτων. Έχω 68 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και κυρίως σε ξένα περιοδικά. Συμμετείχα ενεργά σε πολλά συνέδρια ελληνικά αλλά κυρίως εξωτερικού με ομιλίες και ανακοινώσεις Από αρχές του 2007 δουλεύω ιδιωτικά. Υπήρξα Επιστημονικά Υπεύθυνη της Ογκολογικής Κλινικής της Βιοκλινικής μέχρι το τέλος του 2012 και τώρα συνεργάζομαι με το Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο.

Dr. ΜΠΟΜΠΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Παθολογοανατόμος

Γεννήθηκα στην Ουψάλα Σουηδίας και αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νίς, Σερβίας το 1997. Έλαβα τον τίτλο της Παθολογικής Ανατομικής (2006), αφού προηγουμένος υπηρέτησα την στατιωτική θητεία (1998-1999), επέτυχα στις εξετάσεις αναγνώρισης του τίτλου σπουδών (1999) του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Εργάστηκα ως υπόχρεος υπαίθρου (2000-2001) και ως ειδικευόμενος στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής Α.Π.Θ. (ΕΓΠΠΑ-ΑΠΘ) και στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο του ΓΝΘ «Παπανικολάου». Αναγορεύτηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (2009). Είμαι άμμισθος επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΓΠΠΑ-ΑΠΘ και έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ. από το 2006. Έχω παρακολουθήσει σειρά Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων, ενώ σε πολλά από αυτά συμμετείχα με ανακοινώσεις, εισηγήσεις ή διαλέξεις. Συμμετείχα ως εκπαιδευτής σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα της ειδικότητας, workshops και Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Είμαι συνεργάτης του Εργαστηρίου απο την λήψη της ειδικότητας. Δημοσιευμένες εργασίες:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Bobos+M

Dr. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Παθολογοανατόμος

Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων το 1990. Απόκτηση τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας Παθολογοανατόμου το 1998 και τίτλου διδακτορικής διατριβής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003.Εχω εργαστεί ως έμμισθη επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής του ΑΠΘ για 3 έτη.Εκτοτε εργάζομαι ως παθολογοανατόμος και παράλληλα είμαι άμισθη επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Αιματολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» και έμμισθη ωρομίσθια εργαστηριακός συνεργάτης της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης επί εξαετίας. Δημοσιευμένες εργασίες:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Athanasiou+E

Dr. ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παθολογοανατόμος

Αποφοίτησα από το τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002. Εργάστηκα ως υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου το 2003 στο Νομό Σερρών. Εργάστηκα ως ειδικευόμενος στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την χρονική περίοδο 2003-2007 και για ένα έτος στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης «Θεαγένειο» (2008). Απέκτησα τον τίτλο ιατρικής ειδικότητας Παθολογοανατόμου το 2009. Υπηρέτησα τη στρατιωτική θητεία την περίοδο 2011 – 2012. Αναγορεύτηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ το 2013.

Δημοσιευμένες εργασίες:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Hatzibougias+D

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Hatzibougias+JD

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Hatzibugias+D