Ιατρική Ομάδα 2020-02-03T10:13:19+00:00

Ιατρική Ομάδα

Η Ίασις είναι μια επιστημονική ομάδα που αποτελείται από Καρδιοχειρουργούς και Θωρακοχειρουργούς με πολυετή πείρα σε καταξιωμένα κέντρα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης όπως η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία. Δραστηριοποιείται σε όλο το αντικείμενο της Χειρουργικής του Θώρακα είτε αφορά :

α) Καρδιοχειρουργική , διενεργώντας όλο το φάσμα της χειρουργικής των καρδιοπαθειών των ενηλίκων, είτε στην

β) Θωρακοχειρουργική, η οποία έχει ως αντικείμενο την άσκηση της χειρουργικής στα ενδοθωρακικά όργανα και στο χώρο του μεσοθωρακίου εκτός της καρδιάς.

Γίνεται κατανοητό ότι οι πνεύμονες, η καρδιά, ο οισοφάγος, το διάφραγμα, τα μεγάλα αγγεία και η τραχεία είναι οι «στόχοι» για τα χειρουργεία της ομάδας μας. Πληθώρα κακοήθων αλλά και καλοηθών παθήσεων μπορούν να διαγνωστούν, να αντιμετωπιστούν και κυρίως να θεραπευτούν αν προσέλθουν εγκαίρως στο χειρουργείο. Είναι αυτονόητο ότι για την πλήρη υποστήριξη όλων των περιστατικών η ίασις αφενός μεν στηρίζεται σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο, αφετέρου δε στελεχώνεται από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων όπως:

  • Επεμβατικούς καρδιολόγους, οι οποίοι διενεργούν όλο το φάσμα της επεμβατικής καρδιολογίας και αρρυθμιολογίας
  • Αναισθησιολόγους, ειδικευμένους στην καρδιο-θωρακο αναισθησία
  • Εντατικολόγους, με πολυετή εμπειρία σε καρδιο-θωρακο χειρουργημένους ασθενείς
  • Επεμβατικούς ακτινολόγους, για διαδερμικές βιοψίες όγκων με καθοδήγηση αξονικού τομογράφου ή υπερήχων πνευμονολόγους, οι οποίοι διενεργούν βρογχοσκοπήσεις για τη λήψη βιοψιών, σπιρομέτρηση, πνευμονολογικό έλεγχο, και εργοσπιρομετρία
  • Ογκολόγους, για τις ακτινο- και χημειοθεραπείες των ασθενών
  • Παθολογοανατόμους, εξειδικευμένους στους όγκους των πνευμόνων του υπεζωκότα και του θωρακικού τοιχώματος

Οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε την δυνατότητα για την 24ωρη κάλυψη όλων των περιστατικών ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ