Ωράριο Λειτουργίας

 Καθημερινά   9:00AM -3:00AM  Τηλέφωνο: 2310 390662 (γραμματέας),   2310 380143 (γραμματέας) , 2310 380013 (γραφείο  9:00 -  15:00 καθημερινά) ,

                          6932370942  (κινητό) ,  2310 341263 (fax) , 2310 380000  (τηλ.κέντρο Κλινικής «Αγ.Λουκά»)

Συνεργάτες

 Επιστημονική ομάδα Ίασις 

Έντυπο - Οδηγίες προς ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καρδιάς


Ίασις είναι μια επιστημονική ομάδα που αποτελείται από Καρδιοχειρουργούς και Θωρακοχειρουργούς με πολυετή πείρα σε καταξιωμένα κέντρα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης όπως η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία. Δραστηριοποιείται σε όλο το αντικείμενο της Χειρουργικής του Θώρακα είτε αφορά στην

α) Καρδιοχειρουργική , διενεργώντας όλο το φάσμα της χειρουργικής των καρδιοπαθειών των ενηλίκων, είτε στην
β) Θωρακοχειρουργική, η οποία έχει ως αντικείμενο την άσκηση της χειρουργικής στα ενδοθωρακικά όργανα και στο χώρο του μεσοθωρακίου εκτός της καρδιάς.
Γίνεται κατανοητό ότι οι πνεύμονες, η καρδιά, ο οισοφάγος, το διάφραγμα, τα μεγάλα αγγεία και η τραχεία είναι οι «στόχοι» για τα χειρουργεία της ομάδας μας. Πληθώρα κακοήθων αλλά και καλοηθών παθήσεων μπορούν να διαγνωστούν, να αντιμετωπιστούν και κυρίως να θεραπευτούν αν προσέλθουν εγκαίρως στο χειρουργείο. Είναι αυτονόητο ότι για την πλήρη υποστήριξη όλων των περιστατικών η ίασις αφενός μεν στηρίζεται σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο, αφετέρου δε στελεχώνεται από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων όπως: 

επεμβατικούς καρδιολόγους, οι οποίοι διενεργούν όλο το φάσμα της επεμβατικής καρδιολογίας και αρρυθμιολογίας

αναισθησιολόγους, ειδικευμένους στην καρδιο-θωρακο αναισθησία

εντατικολόγους, με πολυετή εμπειρία σε καρδιο-θωρακο χειρουργημένους ασθενείς

επεμβατικούς ακτινολόγους, για διαδερμικές βιοψίες όγκων με καθοδήγηση αξονικού τομογράφου ή υπερήχων πνευμονολόγους, οι οποίοι διενεργούν βρογχοσκοπήσεις για τη λήψη βιοψιών, σπιρομέτρηση, πνευμονολογικό έλεγχο, και εργοσπιρομετρία 

ογκολόγους, για τις ακτινο- και χημειοθεραπείες των ασθενών

παθολογοανατόμους, εξειδικευμένους στους όγκους των πνευμόνων του υπεζωκότα και του θωρακικού τοιχώματος

 

Dr. ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

Dr. ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου

Γεννήθηκα το 1967 στη Δράμα, όπου ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου. Το 1990 αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ με βαθμό «Άριστα» και το 1996 αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ με βαθμό «Λίαν Καλώς». Υπήρξα υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για δύο έτη. Μετά την ολοκλήρωση των Στρατιωτικών υποχρεώσεων και της Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Ν. Ροδόπης ξεκίνησα το 1998 την ειδικότητα της Χειρουργικής Θώρακα την οποία ολοκλήρωσα το 2006 λαμβάνοντας τον τίτλο από την Πανεπιστημιακή Κλινική του ΔΠΘ στο Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης. Την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκα Διδάκτορας του ΔΠΘ με βαθμό «Άριστα». Από τότε εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και από το 2010 είμαι Διευθυντής του Θωρακο-Καρδιοχειρουργικού Τμήματος της κλινικής «Αγ.Λουκάς», όπου και εφαρμόζω σύγχρονες τεχνικές στην αντιμετώπιση των καρδιοχειρουργικών περιστατικών (πάλλουσα καρδιά, επιδιορθώσεις βαλβίδων κτλ) και την Θωρακοσκοπική τεχνική (VATS) στις παθήσεις των πνευμόνων. Είμαι μέλος της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιοχειρουργών και Θωρακοχειρουργών, αλλά και της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πνευμονολογίας και Καρδιολογίας. Στα πλαίσια της μετεκπαίδευσή μου υπήρξα Clinical Fellow στο Νοσ/μειο Papworth, Cambridge, και συμμετείχα σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια ή workshops σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Στις δραστηριότητές μου περιλαμβάνεται η συγγραφή πολλών ανακοινώσεων σε διεθνή περιοδικά (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=tsakiridis+k.), η συμμετοχή με ανακοινώσεις σε πάρα πολλά Ευρωπαϊκά συνέδρια, η διοργάνωση συνεδρίων-συμποσίων-meetings, οι ομιλίες ως προσκεκλημένος ομιλητής, και η διδασκαλία σε φοιτητές και νοσηλευτές.

Email: kosjohn@otenet.gr Phone: +30 6932 370 942
ΜΠΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ιατρός

Γεννήθηκα το 1960 στη Κατερίνη, όπου ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με βαθμό «Λίαν Καλώς». Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ξεκίνησα το 1988 την ειδικότητα της Χειρουργικής Θώρακα λαμβάνοντας τον τίτλο από την Πανεπιστημιακή Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μετά την ολοκλήρωση της Υπηρεσίας Υπαίθρου εργάζομαι από το 1997 στον ιδιωτικό τομέα στις κλινικές της Θεσσαλονίκης «Αγ.Λουκάς» και «Βιοκλινική» στην οποία είμαι Διευθυντής του Θωρακοχειρουργικού τμήματος. Ασχολούμαι ιδιαίτερα με τις σύγχρονες τεχνικές στην αντιμετώπιση των καρδιοχειρουργικών περιστατικών όπως η πάλλουσα καρδιά (off pump), οι επιδιορθώσεις (repair) των βαλβίδων και οι επανεγχειρήσεις, καθώς επίσης και με σύγχρονες τεχνικές(VATS) στην Θωρακοχειρουργική για τις παθήσεις των πνευμόνων. Υπάρχουν ανακοινώσεις μου σε διεθνή περιοδικά και συμμετέχω σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Email: mpakas@iasis-cts.gr Phone: +30 6944 253 440
ΑΡΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΑΡΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Ιατρός

Γεννήθηκα το 1965 στην Αλεξανδρούπολη, όπου ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου. Το 1994 αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με βαθμό «Λίαν Καλώς». Μετά την ολοκλήρωση των Στρατιωτικών υποχρεώσεων και της Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Ν. Ξάνθης ξεκίνησα το 1997 την ειδικότητα της Χειρουργικής Θώρακα την οποία ολοκλήρωσα το 2005. Από τότε εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα αποκτώντας εμπειρία στις σύγχρονες τεχνικές στην αντιμετώπιση των καρδιοχειρουργικών περιστατικών (πάλλουσα καρδιά, επιδιορθώσεις βαλβίδων κτλ) και την Θωρακοσκοπική τεχνική (VATS) στις παθήσεις των πνευμόνων. Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοχειρουργών και Θωρακοχειρουργών. Στα πλαίσια της μετεκπαίδευσή μου συμμετείχα σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια ή workshops. Στις δραστηριότητές μου περιλαμβάνεται η συγγραφή ανακοινώσεων σε περιοδικά και η συμμετοχή μου με ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Email: arikas@iasis-cts.gr Phone: +30 6977 081 250
ΚΟΛΕΤΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΟΛΕΤΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αναισθησιολόγος

Γεννήθηκα το 1974 στην Θεσσαλονίκη όπου και ολοκλήρωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου. Το ίδιο έτος εισήχθηκα στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ και αποφοίτησα το 1999 (με βαθμό "λίαν καλώς"). Στην συνέχεια εκπλήρωσα την υπηρεσία Υπαίθρου στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Μετά το πέρας της στρατιωτικής μου θητείας ξεκίνησα και ολοκλήρωσα την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το 2007. ´Εκτοτε και αφού εργάστηκα για 6 μήνες στην Κεντρική Κλινική του ομίλου EUROMEDICA, εργάζομαι αποκλειστικά στην ιδιωτική κλινική "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ". Καλύπτω αναισθησιολογικά όλο το φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων στην κλινική, δίνοντας έμφαση στην καρδιοχειρουργική και θωρακοχειρουργική αναισθησία. Ασχολούμαι με την διοισοφάγειο υπερηχογραφία στα πλαίσια του χειρουργείου. Το 2012 ανακηρύχτηκα διδάκτορας από το ΑΠΘ με βαθμό "άριστα", λέγοντας τον όρκο της αναγόρευσης. Έχω δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια. Είμαι πτυχιούχος της Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας. Στον ελευθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τον αθλητισμό (Βόλλευ, squash, wind surfing), με την φυσική (9ος στον πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής το 1992) και με τα μαθηματικά. Είμαι παντρεμένος και έχω 2 παιδιά.

Email: .......@..................................... Phone: +30 69 999 9999999999
ΣΟΦΙΑ Ι. ΜΠΑΚΑ  MD, MSc, PhD.

ΣΟΦΙΑ Ι. ΜΠΑΚΑ MD, MSc, PhD.

Ιατρός

Γεννήθηκα στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς. Το 1993 αποφοίτησα από την Ιατρική Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της Υπηρεσίας Υπαίθρου, ξεκίνησα το 1995 την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας την οποία ολοκλήρωσα το 2001 λαμβάνοντας τον τίτλο από την Β’ Πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Πέτυχα με εξετάσεις, Υποτροφία του ΙΚΥ, στην Ογκολογία. Από το 2001 εργάστηκα στην Αγγλία στο Ογκολογικό κέντρο Christie του Μάντσεστερ όπου παρέμεινα για 6 χρόνια. Κατά την παραμονή μου στην Αγγλία, το 2002 απέκτησα Master στην Ογκολογία από το Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ και Master στην Διοίκηση υπηρεσιών Υγείας από Πανεπιστήμιο Manchester, το 2006. To 2005 απέκτησα την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ογκολογίας, με εξετάσεις. Το 2004 ανακηρύχθηκα Διδάκτορας του ΑΠΘ παρουσιάζοντας τη Διδακτορική Διατριβή μου με θέμα τον καρκίνο του πνεύμονα. Το 2006 έλαβα τον τίτλο του Consultant Ογκολογίας (UK). Κατά το χρονικό διάστημα 2001 μέχρι τώρα, έχω συμμετάσχει σαν ερευνήτρια και συν-ερευνήτρια σε 65 ερευνητικές μελέτες φάσης Ι, ΙΙ και ΙΙΙ. Τα τελευταία χρόνια έχω διατελέσει κριτικός εργασιών σε 6 ιατρικά – ογκολογικά περιοδικά και έχω συμμετάσχει στο Editorial Board του περιοδικού The Open Medicinal Chemistry Journal). Συμμετέχω σε πολλές παγκόσμιες ογκολογικές Ομάδες που ασχολούνται με την έρευνα του καρκίνου (ASCO, ESMO), και είμαι μέλος της ομάδας Cochrane Database. Συμμετείχα σε συγγραφή 3 ογκολογικών συγγραμμάτων. Έχω 68 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και κυρίως σε ξένα περιοδικά. Συμμετείχα ενεργά σε πολλά συνέδρια ελληνικά αλλά κυρίως εξωτερικού με ομιλίες και ανακοινώσεις Από αρχές του 2007 δουλεύω ιδιωτικά. Υπήρξα Επιστημονικά Υπεύθυνη της Ογκολογικής Κλινικής της Βιοκλινικής μέχρι το τέλος του 2012 και τώρα συνεργάζομαι με το Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο.

Email: .......@..................................... Phone: +30 69 999 9999999999
Dr. ΜΠΟΜΠΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Dr. ΜΠΟΜΠΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Παθολογοανατόμος

Γεννήθηκα στην Ουψάλα Σουηδίας και αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νίς, Σερβίας το 1997. Έλαβα τον τίτλο της Παθολογικής Ανατομικής (2006), αφού προηγουμένος υπηρέτησα την στατιωτική θητεία (1998-1999), επέτυχα στις εξετάσεις αναγνώρισης του τίτλου σπουδών (1999) του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Εργάστηκα ως υπόχρεος υπαίθρου (2000-2001) και ως ειδικευόμενος στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής Α.Π.Θ. (ΕΓΠΠΑ-ΑΠΘ) και στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο του ΓΝΘ «Παπανικολάου». Αναγορεύτηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (2009). Είμαι άμμισθος επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΓΠΠΑ-ΑΠΘ και έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ. από το 2006. Έχω παρακολουθήσει σειρά Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων, ενώ σε πολλά από αυτά συμμετείχα με ανακοινώσεις, εισηγήσεις ή διαλέξεις. Συμμετείχα ως εκπαιδευτής σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα της ειδικότητας, workshops και Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Είμαι συνεργάτης του Εργαστηρίου απο την λήψη της ειδικότητας. Δημοσιευμένες εργασίες: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Bobos+M

Email: .......@..................................... Phone: +30 69 999 9999999999
Dr. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Dr. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Παθολογοανατόμος

Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων το 1990. Απόκτηση τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας Παθολογοανατόμου το 1998 και τίτλου διδακτορικής διατριβής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003.Εχω εργαστεί ως έμμισθη επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής του ΑΠΘ για 3 έτη.Εκτοτε εργάζομαι ως παθολογοανατόμος και παράλληλα είμαι άμισθη επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Αιματολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» και έμμισθη ωρομίσθια εργαστηριακός συνεργάτης της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης επί εξαετίας. Δημοσιευμένες εργασίες: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Athanasiou+E

Email: .......@..................................... Phone: +30 69 999 9999999999
Dr. ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Dr. ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παθολογοανατόμος

Αποφοίτησα από το τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002. Εργάστηκα ως υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου το 2003 στο Νομό Σερρών. Εργάστηκα ως ειδικευόμενος στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την χρονική περίοδο 2003-2007 και για ένα έτος στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης «Θεαγένειο» (2008). Απέκτησα τον τίτλο ιατρικής ειδικότητας Παθολογοανατόμου το 2009. Υπηρέτησα τη στρατιωτική θητεία την περίοδο 2011 – 2012. Αναγορεύτηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ το 2013. Δημοσιευμένες εργασίες: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Hatzibougias+D http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Hatzibougias+JD http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Hatzibugias+D

Email: .......@..................................... Phone: +30 69 999 9999999999

 Οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε την δυνατότητα για την 24ωρη κάλυψη όλων των περιστατικών

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ

TOP